Het Alzheimer Beweegcafé

Het Alzheimer Beweegcafé

De groep dementerenden is stijgende in Hengelo. In 2020 verwacht men dat de groep dementerenden met 14% gaat stijgen ten opzichte van 2014. Een ziekte die zich per persoon anders ontwikkeld maar erg belastbaar kan zijn voor de persoon zelf en zijn of haar omgeving. Zwemmen is een middel dat positieve effecten heeft op zowel lichaam als geest en daarom uitermate geschikt is voor dementerenden en hun naaste/mantelzorger.

Het Alzheimer Beweegcafé is een mogelijkheid om voor mensen met dementie en hun naast/mantelzorger te genieten van een laagdrempelige beweegles in ondiep water op 8 juni en 6 juli van 10.30 uur tot 11.30 uur in het instructiebad van het Twentebad. Na de beweegles kan er vrijblijvend in de Poolbar een gratis kopje koffie of thee met wat lekkers genuttigd worden.

Mensen hoeven zich hiervoor niet aan te melden en kunnen zo deelnemen. Als er genoeg belangstelling blijkt te zijn voor deze proeflessen dan wil het Twentebad Het Beweegcafé vanaf 7 september op elke eerste donderdag van de maand van 10.30 uur tot 11.30 uur structureel blijven aanbieden.

Het Alzheimer Beweegcafé is onderdeel van het project “blijf actief” dat in samenwerking met Wijkracht wordt opgezet.


Flyer Alzheimer BeweegcafeAlzheimer Beweegcafe