Diplomazwemmen en Zwemmen met kleren(+data)

Wat doen we met proefzwemmen, zwemmen met kleren en diplomazwemmen?

Proefzwemmen

Dit doen we niet meer en is vervangen door zwemmen met kleren.

Zwemmen met kleren

Dit is in de plaats van proefzwemmen. Om de kinderen vaker te laten oefenen met zwemmen met kleren doen we dit nu iedere les in het diepe wedstrijdbad. Het voordeel hiervan is dat kinderen beter leren zwemmen met kleren. Dit is goed voor de veiligheid voor als een kind zomaar in het water terecht komt (uit een boot vallen op vakantie, met een zware winterjas in een vijver belanden etc.). Tijdens zwemmen met kleren en de tijd hierna toetsen we wel of een kind goed genoeg is om diploma te mogen zwemmen, maar dit hoeft dus niet al na één keer zwemmen met kleren zo te zijn. Gemiddeld is dit een keer of 8.

Voor het kind is er dus minder druk bij zwemmen met kleren dan er vroeger was met proefzwemmen. Het doel van oefenen met kleren vertellen we aan de kinderen. Dan weten zij ook wat er aan de hand is.

Diplomazwemmen

Dit blijft zoals het bedoeld is. Een feest voor het kind, waar hij of zij kan laten zien wat geleerd is. Geen druk, er mogen immers alleen kinderen afzwemmen die bewezen hebben tijdens gekleed zwemmen het vereiste niveau te hebben, alleen gezonde spanning. Het blijft wel verplicht om je diploma te halen (en dus af te zwemmen) voordat een kind verder mag in het traject.

Mocht u hier nog vragen over hebben dan kunt u deze aan de coördinatoren stellen. Bij voorkeur tijdens het telefonische spreekuur.

Data
Waarom deze data?
We krijgen wel eens vragen waarom diplomazwemmen op een bepaalde datum is. Zeker als dit in een vakantie is. De belangrijkste reden is meestal de zwemwedstrijden kalender van de KNZB in het wedstrijdbad. Net zoals bij voetbal, stelt de zwembond deze vroeg vast en valt hier niet mee te schuiven.

Diplomazwemmen: 2017 
zaterdag 23 september
zaterdag 21 oktober
zaterdag 25 november
zaterdag 16 december

Indeling diplomazwemmen

Diploma B Klaarstaan in diploma kleding om 12.00 uur
Diploma C Klaarstaan in diploma kleding om 13.00 uur
Diploma SuperSpetters Klaarstaan in diploma kleding om 14.00 uur
Diploma SuperSpetters Klaarstaan in diploma kleding om 15.30 uur

*OPMERKING ZATERDAG ZWEMLES:
Kinderen die diploma mogen zwemmen en die les hebben op zaterdagochtend, hebben op de dag van het diplomazwemmen niet eerst 's ochtends nog zwemles.
(de les vervalt, de betaling natuurlijk ook)

Kledingeisen diplomazwemmen

LET OP: geen pyjama, legging of surfschoenen
A: Zwemkleding, korte broek, shirt met korte mouw en schoenen
B: Zwemkleding, lange broek, shirt met lange mouw en schoenen
C: Hetzelfde als B alleen met een windjack/regenjas

SuperSpetters: Zwemkleding, lange broek, shirt met lange mouw en schoenen

 

Diplomazwemmen