Alzheimer zwemmen

Alzheimer zwemmen

De groep dementerenden is stijgende in Hengelo. In 2020 verwacht men dat de groep dementerenden met 14% gaat stijgen ten opzichte van 2014. Een ziekte die zich per persoon anders ontwikkeld maar erg belastbaar kan zijn voor de persoon zelf en zijn of haar omgeving. Zwemmen is een middel dat positieve effecten heeft op zowel lichaam als geest en daarom uitermate geschikt is voor dementerenden en hun naaste/mantelzorger.

Met Alzheimer zwemmen is een mogelijkheid voor mensen met dementie en hun naast/mantelzorger om te genieten van een laagdrempelige beweegles in ondiep water. Deze les wordt gegeven in het  instructiebad van het Twentebad. Na de beweegles kan er vrijblijvend in de Poolbar een gratis kopje koffie of thee genuttigd worden.

Wanneer is het Alzheimer zwemmen?

Alzheimer zwemmen wordt structureel aangeboden op iedere donderdag van 10.15 tot 11.15 uur (vakantieweken uitgezonderd).
De kosten per les bedragen € 6,50 per deelnemer (incl. koffie)

Meer weten over het Alzheimer Beweegcafé?

Bent u op zoek naar iets meer informatie over onze activiteit Alzheimer zwemmen? Of zou u graag wat willen voorleggen over uw persoonlijke situatie? Dat kan! U kunt hier uw vraag stellen aan onze ouderen & zorg coördinator, Margreet Bos.

Aanvraagformulier
Zwemmen

"Gewoon" zwemmen

Zwemmen is de gezondste sport die er op deze aardbol voor mensen bestaat.

Plaatje

Aquafit (50+)

Aquafit is sportief bewegen in water

MediAqua

MediAqua

Veilig bewegen voor mensen met een (tijdelijk) lichamelijk probleem