Zwemles update & News - 30 augustus

** Maandag 30 augustus **


Beste ouder(s)/verzorger(s),

De eerste zwemweek na de zomervakantie zit er weer op! De meeste kinderen hebben hun eerste zwemles achter de rug. Het is mooi om te zien dat velen de slag alweer goed te pakken hebben.


Kijklessen

Omdat het inmiddels een eeuwigheid geleden lijkt dat er kijklessen hebben kunnen plaatsvinden, is er nu besloten om door te pakken en deze in te plannen.
Het mooiste zou zijn dat we deze kunnen organiseren zoals we altijd hebben gedaan, met alle baden tegelijk. Maar… dit hangt af van wat er 20 september wordt gemeld tijdens de persconferentie. Hoe dan ook, we gaan in de week van 27 september starten met kijklessen.

Na de persconferentie van 20 september zullen we iedereen een nieuwsbrief sturen met daarin alle informatie over hoe we de kijklessen dan gaan invullen.


Diplomazwemmen

Vóór de zomervakantie hebben we nog een laatste keer alle zwemdiploma’s uitgereikt in onze Drive Thru. Vanaf nu zullen alle kinderen weer gaan diplomazwemmen.
Het diplomazwemmen zal (zo lang dit nodig is) worden gehouden in het 50m sportbad. Hier hebben we voldoende ruimte om de gezinnen te ontvangen en voldoende afstand van elkaar te kunnen bewaren. Helaas kunnen opa’s en oma’s, ooms en tantes, etc. nog niet mee naar het diplomazwemmen. Voor die thuisblijvers blijven we nog steeds een livestream aanbieden.


Wijzigingen personeel
Esther zal binnenkort de coördinatie van Karin overnemen, op de donderdag.
De overdacht hiervoor is inmiddels al van start gegaan. Karin zal zich op de donderdag (voor onbepaalde tijd) meer op andere werkzaamheden gaan richten. 

Ook door zwangerschapsverlof, ouderschapsverlof en studie zullen er helaas een paar wijzigingen zijn voor een aantal groepen. Natuurlijk proberen wij zoveel mogelijk een (nieuwe) vaste zwemonderwijzer op de groep(en) te plaatsen.

We kunnen ons goed voorstellen dat u inmiddels helemaal geen idee meer heeft van wie uw kind nu precies zwemles krijgt. Er is sinds de Coronaperiode geen mogelijkheid meer geweest om bij uw kind aan de bandrand te kijken.
Daarom krijgen alle kinderen vanaf volgende week een briefje mee, waarop staat van welke zwemonderwijzer(s) ze nu les hebben. Natuurlijk kan er hier en daar in de toekomst weer een (tijdelijke) wijziging zijn. Maar bij vaste/grote wijzigingen zullen wij u daarover inlichten.

Mochten er vragen en/of opmerkingen zijn dan horen wij deze natuurlijk graag.
U kunt hiervoor mailen naar info@twentebad.nl.  Onze collega’s zullen hun uiterste best doen uw mail zo snel mogelijk te beantwoorden.

Met vriendelijke groet,
Team Twentebad

____________________________________________________________________________________


** Dinsdag 24 augustus **

De zomervakantie zit er weer op! We zijn inmiddels al weer begonnen met onze activiteiten en zwemlessen.
Omdat we volgens het "coronaprotocol" weer iets meer mogen, zijn er voor de zwemlessen een aantal wijzigingen waarvoor we jullie aandacht vragen.


Tijden zwemles

Vanaf maandag 23 augustus zullen alle ondiepe en diepe groepen weer gelijktijdig zwemmen. Het kwartier dat we er vóór de zomervakantie hebben "tussengeplakt" om te voorkomen dat er teveel mensen samen zouden komen, is nu niet meer nodig. Alle lessen (ondiep en diep) zullen daarom vanaf maandag beginnen op de "oorspronkelijke tijd". Maar wat was die oorspronkelijke tijd ook al weer?
Klik hier voor het overzicht met alle tijden.


Brengen, halen & omkleden
Het brengen van de kinderen gaat nog steeds zoals vóór de zomervakantie. De kinderen worden (in badkleding) bij de entree naar binnen gelaten en zullen plaatsnemen op de banken voor de ramen. Hier kan er nog even gezwaaid worden voordat ze samen naar het zwembad lopen.

De meeste kinderen zullen zich na de zwemles omkleden in de grote garderobe. Hier zullen ze naartoe worden gebracht door de coördinator.
Het verzoek aan de ouders is om zoveel mogelijk alleen te komen om de kinderen op te halen (geen partner, broertjes, zusjes, etc. mee).
Er mag een kleedhokje worden uitgezocht (behalve voor de kinderen uit bad 1) om in te wachten tot de kinderen er zijn en ze daarna te helpen omkleden. Het is handig om de keren daarop hetzelfde hokje te kiezen. De kinderen kunnen u hierdoor sneller terugvinden.
De route naar de garderobe blijft hetzelfde. Dit is langs de hoofdentree, door het zwarte hek, via het buitenbad naar de garderobe.

LET OP!
De kinderen die zwemmen in bad 1 (ondiep) zullen zich omkleden in de grote kleedcabines in de garderobe. Deze kinderen weten vaak nog niet zo goed de weg en vinden alleen het zwemmen al spannend genoeg. De coördinator kan op deze manier alle kinderen tegelijk veilig bij hun ouder terugbrengen.

Maandag
De turbogroepen op de maandag kleden zich na de les om in 1 van de kleedkamers onder de tribune. Deze zijn te bereiken via de hoofdingang en dan via de linker gang naast de receptie.
De kinderen van de Sport BSO kleden zich om in de MIVA kleedkamers. Deze zijn te bereiken via de hoofdingang en dan via de rechter gang naast de receptie.

Zaterdag
De turbogroepen van 08.30 uur kleden zich om in de kleedkamers onder de tribune.
De turbogroepen van 10.00 uur kleden zich om in de kleedkamers onder de tribune en de MIVA kleedkamers.
De turbogroepen van 11.30 uur kleden zich om in de grote garderobe. Ouders die hun kinderen na de les komen ophalen lopen via de receptie, door de lange gang naar de garderobe. Dus niet via het buitenbad! Dit is omdat wij vanaf 13.00 uur recreatief geopend zijn.


Lesgroepen op woensdag & vrijdag
Alle diepe groepen op de woensdag en vrijdag tot 17.15 uur zullen gaan zwemmen in het 50m sportbad.

Deze kinderen gaan niet bij de hoofdingang naar binnen, maar bij de ingang van het 50m sportbad (overdekte zwembad buiten). Na de les zullen deze kinderen zich daar ook omkleden in de grote kleedkamers (dus niet de grote garderobe in het hoofdgebouw). De kinderen kunnen dan ook in het 50m sportbad weer opgehaald worden door hun ouder.
De groepen van 17.15 uur zwemmen wel gewoon in het hoofdgebouw.

Op deze 2 dagen is het recreatiebad doorlopend geopend. Om deze reden kleden de kinderen van de woensdag en vrijdag zich niet om in de grote garderobe, maar als volgt;
Bad 1 en 2 – in de kleedkamers onder de tribune (linkergang naast de receptie).
Bad 3 – in de MIVA kleedkamers (rechtergang naast de receptie).
De diepe groepen -  in de kleedkamers van het 50m sportbad.
De diepe groepen van 17.15 uur – WEL in de grote garderobe.


Tribune & horeca
Helaas zijn de regels voor onze horeca en tribune nog zo streng, dat we deze nog niet open kunnen stellen. We hopen eind september dat hier meer versoepelingen voor komen en dat we jullie hier dan wel weer mogen ontvangen.
 

ZwemKids & SpecialKids
Aankomende week gaan ook de ZwemKids en SpecialKids weer van start.
De Zwemkids zullen net zoals vóór de vakantie (in badkleding) opgevangen worden in de voorhal door de lesgever(s). Na de les zullen de kinderen zich omkleden in de garderobe.

De SpecialKids mogen bij binnenkomst doorlopen naar de garderobe. Hier kunnen ze zich omkleden en zullen bij de deur naar het zwembad toe worden opgewacht door de lesgever. Graag wel alvast de badkleding onder de gewone kleding bij binnenkomst. Na de les kunnen de kinderen zich weer omkleden in de garderobe.

Bijlages:
- Nieuwsbrief zwemles augustus
- Overzicht tijden & plaats van omkleden