Groot onderhoud aan de glijbanen

Groot onderhoud glijbanen Twentebad
Minimaal twee weken buiten gebruik

Vanaf 30 maart worden de grote glijbanen fors aangepakt
Maar deze glijbanen zijn toch nog bijna nieuw?
Dat klopt, maar tijdens de productie en installatie zijn een aantal zaken niet goed gegaan. Deze punten worden nu hersteld.

Het wordt een flinke klus
Er komen twee helemaal nieuwe “plonsbakken”. Deze moet ook weer netjes waterdicht worden aangesloten op de tegelvloer. De twee die er nu staan hebben al schade aan het kunststof en het hekwerk laat los. Daarnaast worden alle vele honderden bouten, moeren en ringetjes in de schaaldelen binnen vervangen. Dit type rvs is niet voldoende zwembadproof en de ringetjes ertussen roesten nu al. Onderdelen van de multimedia worden vervangen, delen van de trap en de instapelementen van de glijbanen worden aangepakt. De lekkage van de trechter wordt opgelost en er komt een test of de extra waterinlaat in de trechter nu echt een voordeel is of dat deze wordt verwijderd.

Goed en slecht nieuws
Het goede nieuws is dat alles bijna volledig onder garantie wordt hersteld. Het slechte nieuws is dat de glijbanen hierdoor minimaal twee weken buiten gebruik zijn.

Op verschillende tijden worden tijdens de recreatieve openingsuren extra opblaasattracties in het 25m wedstrijdbad gelegd. Deze momenten en de update over de vorderingen staan op www.twentebad.nl