Renovatie kleedruimtes Twentebad start 4 juli

Ingreep in één van de drukste ruimtes zorgt voor overlast
Renovatie kleedruimtes Twentebad start 4 juli

Het Twentebad is in februari begonnen met de laatste en tevens de grootste verbouwing aan het bestaande pand. Zo worden de meest zichtbare werkzaamheden op dit moment verricht door het aanbrengen van een nieuwe entree. Daarnaast start het Twentebad op 4 juli met de renovatie van de kleedruimtes. Deze ingreep kan zorgen voor overlast.

De renovatie van de kleedruimtes zou aanvankelijk bijna 12 weken duren en plaatsvinden in de maanden november en december. Vanwege de weersomstandigheden in die periode is het een te groot risico om de werkzaamheden in deze periode te laten plaatsvinden. daarom is nu gekozen voor de periode in en rond de zomervakantie, waarbij de doorlooptijd verkort kan worden tot acht weken.

Voordelen en nadelen
De overlast wordt wel groter omdat de kleedruimtes nu in één keer tegen de vlakte gaan.
Bij de oorspronkelijke planning zou dit in twee delen worden aangepakt. Dit had weliswaar geleid tot minder overlast, maar wel voor een langere periode (ruim een maand). Het Twentebad heeft de voor- en nadelen afgewogen en gekozen voor de snellere bouwtijd.

Waar kunnen bezoekers zich omkleden?
Er komt een tijdelijke kleedruimte op het brede pad naast de glijbanen. Deze ruimte kan onder andere bereikt worden via het recreatiebad. Hier komen ongeveer 24 1-persoons kleedcabines. Daarnaast zullen de groepskleedruimtes in het sportbad vaker open zijn voor de individuele zwemmers en worden er nog een aantal tenten als groepskleedruimte neergezet.

Het is bijzonder lastig te voorspellen in hoeverre de tijdelijke ruimtes voldoende zijn. De groepsruimtes zijn beschikbaar, maar voor bezoekers die zich echt alleen om willen kleden is het helaas niet te voorkomen dat er soms een korte wachttijd zal zijn.

De laatste fase van de verbouwing zal waarschijnlijk in 2020 klaar zijn. Hengelo beschikt dan over een modern en toekomstbestendig bad, klaar om weer vele Hengeloërs en bezoekers van ver daarbuiten te ontvangen.