Update - Aangescherpte Coronamaatregelen

** Donderdag 29 oktober **

Ruimer aanbod
Naast het banenzwemmen voor onze abonnementhouders  zijn er nu ook tijdsvakken om banen te zwemmen voor onze NIET-leden. Uiteraard blijft dit wel op reservering. 

Daarnaast gaan we het Ouder & Kind zwemmen aanbieden.
Dit is een momentje waarop jij samen met je kind (t/m 6 jr.) recreatief kunt zwemmen/oefenen in het instructiebad. De tijd & ruimte is beperkt, maar het begin is er!  

Op de zondag zijn er een aantal momenten vrij gemaakt om samen met je kind te komen oefenen voor de zwemles. Je kunt in het diepe gebruik maken van het gatenzeil en mocht je dit willen, advies vragen aan ons toezichthoudend personeel. Dit alles gaat net als het banenzwemen op reservering.

Online reserveren voor banenzwemmen
Voor het banenzwemmen moet er online een tijdsblok gereserveerd worden. Deze tijdsvakken, met bijbehorende baden komen in een link te staan onder het bericht "Aanbod".
Het is op dit moment alleen mogelijk voor onze abonnementhouders om hiervoor te reserveren. Vanaf maandag 26 oktober zal het op gezette tijden ook mogelijk zijn voor NIET-leden om weer baantjes te komen trekken.

Online reserveren voor doelgroepactiviteiten
Voor een aantal van onze activiteiten was online een plekje reserveren al de standaard. Bij deze activiteiten zal dit ook zo blijven en zullen (indien nodig) enkel de maximum aantallen worden aangepast.
Er worden nu ook andere activiteiten toegevoegd waarvoor online gereserveerd zal moeten worden. Dit is zodat we de maximaal toegestane aantallen goed kunnen blijven controleren.

De activiteiten waarvoor NIET gereserveerd hoeft te worden zijn**:
- MediAqua
- Zwangerschapszwemmen
- Zwemmen met een maatje meer
- SpecialKids
- Yoga & dans
- Alzheimer zwemmen
- Bootcamp

** Tenzij groepen te snel groeien in aantallen.

De aangeboden activiteiten zullen wekelijks zo snel mogelijk worden aangevuld in het rooster.

BELANGRIJK - VANAF HEDEN GELDEN ONDERSTAANDE AANPASSINGEN

  • Verplicht mondkapjes dragen in het hele zwembad vanaf 13 jaar. Dus ook in de garderobes. Tijdens het zwemmen hoeft dit niet.
  • Er zijn geen losse entreekaarten meer te koop voor bezoekers vanaf 18 jaar. Ook niet voor banenzwemmen.
  • 10 badenkaarten zijn niet meer geldig voor volwassen bezoekers. Ook niet voor banenzwemmen. Dit is totdat het weer anders wordt.
  • De douches zijn gesloten voor gebruik.
  • De kleedkamers mogen gebruikt worden. Hier moet wel goed 1,5m afstand worden gehouden.
  • Recreatief zwemmen 7 t/m 17 jaar mag zonder beperkingen.
  • Recreatief voor 18+ wordt tijdelijk niet aangeboden.
  • Voor 18+ is het alleen op gezette tijden mogelijk om banen te zwemmen. Dit geldt (voorlopig) alleen voor abonnementhouders. Online reserveren verplicht.
  • Op de groepsactiviteiten (met deelnemers van 18+) is er een maximale groepsgrootte van 30 personen, mits de onderlinge afstand gewaarborgd blijft. Wij zullen bij een aantal activiteiten de groepsgroottes weer moeten aanpassen. Ook komen er meer activiteiten bij waarvoor online een reservering nodig zal zijn.

De zwemlessen gaan gewoon door. De kleedkamers zijn nog gewoon in gebruik en de ouders mogen uiteraard (5 minuten voor afloop van de zwemles) naar de garderobe om daar hun kind(eren) op te vangen en te helpen met omkleden. Denk hierbij aan het mondkapje en de 1,5m afstand.

Inmiddels hebben we het 25m wedstrijdbad erbij geopend. We verspreiden de banenzwemmers over het 50m sportbad en het 25m wedstrijdbad. Zie hiervoor onze openingstijden op de website (beschikbaar tot zondag 18 oktober).
Tot en met zaterdag zal de toezichthouder bepalen waar nog ruimte is. Bij de receptie kun je vragen waar je naartoe mag (met mondkapje op!). Vanaf zondag 18 oktober geldt een online reservering voor een tijdsblok.

We zullen de komende dagen/weken blijven plannen en zoeken naar mogelijkheden om een zo groot mogelijk aanbodte kunnen blijven aanbieden.
Het kan zijn dat er groepslessen komen te vervallen en er minder ruimte komt voor het banenzwemmen.
Dit is een forse ingreep, maar we moeten wel.

Kijk voor alle aanvullingen en wijzigingen regelmatig op onze website. Ook kan het verstandig zijn om vóór het zwemmen nog even te kijken op onze site of er nog wijzigen zijn aangebracht.
Via deze weg zullen wij iedereen zo goed mogelijk proberen te  blijven informeren.


Bedankt voor uw begrip.