Corona - Ons Aanbod

** Maandag 1 maart **

Banenzwemmen in het 25 meter buitenbad

Het 25m buitenbad van het Twentebad is onder voorbehoud van buiten- en watertemperatuur, animo en nieuwe Covid-maatregelen, open.

De openingstijden kunnen wijzigen. Kijk hier voor de actuele tijden.


Watertemperatuur
Het water is verwarmd tot een temperatuur van 22 tot 25 graden Celsius. Bij nachtvorst kan het bad vooral 's ochtends net onder die temperatuur zijn. Houd daar rekening mee. Het gebruik van een wetsuit is toegestaan.

Het zwemwater zal nooit kouder zijn dan 19 graden, maar het is kouder dan de 27 graden van het wedstrijdbad. Ondanks de aanwezigheid van badmeesters is het zwemmen in het buitenbad op eigen risico.
Als u een thermodeken en warme drank meeneemt, kunt u na afloop makkelijker opwarmen.

Het 25m bad
De afmeting van het 25m buitenbad is 25x20 meter. De diepte gaat van 110cm naar 70cm. Dit is genoeg voor een borstcrawl of een normale schoolslag. Als u heel langzaam zwemt, dan kan het zijn dat u op een bepaald moment de bodem gaat raken.

Reserveren met het reserveringssysteem
U kunt een tijdsblok reserveren van 45 minuten. Deze kunt u maximaal een week van tevoren boeken. Om te voldoen aan de coronamaatregelen is er plek voor een maximaal aantal zwemmers per tijdsblok.
Per dag mag u maximaal 1 keer reserveren. Het reserveren voor een ander is niet toegestaan.

Toegang alleen met losse kaart (geen meerbadenkaarten of abonnementen)
Om u in deze bijzondere tijd toch te laten sporten, hebben we besloten dit buitenbad te openen. Omdat dit een service is die we op dit moment van het jaar normaal gesproken niet aanbieden, kunt u alleen een los kaartje kopen. U kunt hiervoor dus niet reserveren met een abonnement of meerbadenkaart.
We gaan van start met een actieprijs van €2,50 per kaartje. Je kaartje zal worden gescand bij het zwembad (buiten).

Beperkt aantal plekken
U kunt online een kaartje kopen. Reserveren per telefoon of mail is niet mogelijk. Elke dag wordt er automatisch een dag aan de reserveerbare dagen toegevoegd.
Wij kunnen geen zwemplekken voor u reserveren en we kunnen ook niet waarschuwen als er een plek vrij komt. Kijk daarom regelmatig op onze reserveringspagina.
Onderling ruilen van zwemplekken via bijvoorbeeld social media is niet toegestaan. Bij een coronabesmetting is bron- en contactonderzoek dan namelijk niet mogelijk.

Reservering annuleren of wijzigen
Reserveringen wijzigen of annuleren is niet mogelijk. U krijgt geen geld terug als u al heeft betaald.

Kluisjes, toiletten en douches
Er staan 2 tenten op de ligweide ( 1 heren - 1 dames) voor het omkleden uit de wind. Douches en binnenkleedkamers zijn gesloten, net als de toiletten. Houd hier rekening mee. We raden aan om uw zwemkleding alvast onder uw kleding aan te hebben bij aankomst.


Overige punten

  • Kom alleen.
  • Online reserveren verplicht.
  • Bij onweer of calamiteiten wordt het bad ontruimd en wordt geen geld teruggegeven.
  • Onze receptie is gesloten.
  • U mag 5 minuten voor aanvang van uw gereserveerde tijdsblok het terrein op, via het zwarte hek naast de hoofdingang van het Twentebad.
  • 15 minuten na het begin van de gereserveerde tijden kunt u niet meer naar binnen.
  • U bent minstens in het bezit van een zwemdiploma A.
  • Volg de aanwijzingen van het personeel op, houd u aan de norm van anderhalve meter afstand.
  • Bij gebruik van onze ligweide; Op je handdoek in het zonnetje zitten is toegestaan, mits dit valt binnen het gereserveerde tijdsblok.
  • De tijdsblokken zijn alleen te reserveren voor banenzwemmen. Niet om te oefenen met kinderen voor de zwemles of om gezellig te plonsen.


50m Sportbad en Jungle Beach
Af en toe zijn er vragen over het 50m Sportbad. Deze blijft helaas gesloten. Er is veel overleg geweest en gezocht naar mogelijkheden om deze toch te mogen openen, maar helaas. We zullen het daarom voor nu met het ondiepe buitenbad moeten doen. Maar... beter iets, dan niets!

Ook Jungle Beach (het kinder-speelgedeelte) blijft voorlopig nog gesloten. Het is te koud om hier nu al in te spetteren.