Zorgochtend


Donderdagochtend is de zorgochtend. Een rustig zwem- en beweegmoment tussen 09.00u en 14.00u.


Wat is er veranderd 
aan de donderdagochtend?
Voor de meeste mensen zal er voorlopig nog niet heel veel veranderen deze ochtend. Dit is het tijdstip waarop vooral veel mensen komen banenzwemmen. Dit blijft voorlopig nog gewoon mogelijk. Wel zijn we op donderdagochtend niet meer recreatief geopend. Grote groepen, scholen, jeugd en ouders met kinderen zullen niet meer worden toegelaten. 

Ouders die deelnemen aan het baby- & peuterzwemmen mogen (voorlopig), na de les gewoon nog gebruik maken van het familiebad en bambino beach. Ook gaat de AquaFit 50+ gewoon door. De duikplanken en glijbanen zijn gesloten.


Wat houdt de zorgochtend in?
De zorgochtend zal vooral in het teken staan van zorggroepen.
Voor een grote groep mensen is het best een opgave om naar het zwembad te komen. Voor sommigen is het zelfs niet haalbaar om (alleen) te komen zwemmen.
Het Twentebad wil ook voor deze mensen graag toegankelijk zijn. Daarom zal er speciaal op deze ochtend (extra) personeel in en om het bad rondlopen om deze mensen, die extra zorg nodig hebben, te assisteren en te adviseren tijdens het zwemmen en/of bewegen in het water.

Mogelijk zal er in de toekomst zelfs in groepsverband een “gymmoment” kunnen worden opgestart of een andere activiteit. Er zijn legio mogelijkheden, maar we gaan eerst eens rustig bekijken waar echt behoefte aan is.


Voorzieningen
Soms zijn er speciale voorzieningen nodig tijdens het omkleden en zwemmen.
In veel van die voorzieningen kan het Twentebad tegemoet komen!
Zo beschikken we over MIVA-ruimtes, rollators en (douche)rolstoelen. Ook zijn er verschillende tilliften en brancards die gebruikt kunnen worden.

Voor in het water zijn er hulpmiddelen te leen zoals nekkragen, buizen ter ondersteuning, plankjes, wetbelts… noem maar op. Heb je specifiek iets nodig? Laat het ons vooral weten.

(Filmpje met alle beschikbare materialen volgt nog)


Kosten
De entreekosten zijn €5,50 p.p.
De entreekosten mét mantelzorger zijn €5,50 voor beiden**  (LET OP! intake verplicht)


Vrije inloop of op intake?
Alle gasten die zónder mantelzorger kunnen komen zwemmen en die geen gebruik hoeven te maken van tilliften en brancards, kunnen zonder intake bij ons komen zwemmen.
Wij beschikken over voldoende rollators en (douche)rolstoelen indien deze gewenst zijn.

Alle gasten die mét een mantelzorger moeten komen zwemmen en/of gebruik moeten maken van onze tilliften en brancards, willen we wel graag op intake.
Dit zodat we het gebruik van deze voorzieningen goed kunnen plannen. Daarnaast is het voor ons fijn om te weten of er voor jullie extra assistentie nodig is aan de badrand.


Zorg-coördinator zorgochtend
Een grotere groep mensen in het zwembad die extra zorg nodig heeft, betekent dat er een goede coördinatie vereist is. Daarom hebben wij om alles fijn, duidelijk en gestructureerd te kunnen laten verlopen, een zorg-coördinator voor deze ochtend. Margreet is onze zorg-coördinator.
Zij is het contactpersoon voor de intake, bijzonderheden en vragen m.b.t. de zorgochtend en ook verzorgt zij de planning van onze speciale voorzieningen.

Wil jij een intake plannen? Dat kan! Mail naar info@twentebad.nl met als onderwerp 'intake zorgochtend'.
Zet in die mail je contactgegevens en Margreet zal zo snel mogelijk een afspraak met je maken.


Goed om te weten!
Onze grote parkeerplaats is nu nog wat minder toegangsvriendelijk, maar deze wordt op korte termijn aangepakt. Hierbij zal de toegang voor mindervaliden veel praktischer en makkelijker worden.

Op feestdagen en in vakanties gaat de zorgochtend niet door.
Wij zijn dan óf gesloten of recreatief geopend.

** Omdat de zorgochtend een pilot is, betalen onze badgasten die komen mét een mantelzorger, (voorlopig) voor hen samen de entreeprijs van €5,50 i.p.v. €5,50 p.p. Let op! Hierbij is een intake verplicht!

Bekijk ook eens...

Lidmaatschap

All-in lidmaatschap

Er zijn veel mogelijkheden met het all-in lidmaatschap.

MediAqua

MediAqua

Veilig bewegen voor mensen met een (tijdelijk) lichamelijk probleem