Zwemmen met dementie

Het plezier van zwemmen

In het zwembad herinner je het plezier van zwemmen weer. En dat is precies waar deze activiteit om draait, een uurtje plezier in een vertrouwde omgeving. voor iedereen met een vorm van dementie of dementiezorg nodig heeft en hun begeleider/mantelzorger. Zwemmen is een middel dat positieve effecten heeft op zowel lichaam als geest en daarmee heel geschikt voor dementerenden en hun naasten. Het is een mooie aanvulling van de dagbesteding voor mensen met dementie.
Onze zwembadonderwijzers zijn goed opgeleid en begeleiden deze activiteiten met dementerenden. In ondiep water, waarbij er ruimte is voor sport, spel en plezier. En wil iemand gewoon lekker drijven, dan is dat ook helemaal prima. De activiteit wordt gezellig afgesloten met een gezamenlijk bakje koffie.

Goed voor lichaam & geest

Zwemmen voor mensen met dementie heeft een positief effect op de gezondheid, is leuk en ontspannend. Samen bewegen stimuleert op een positieve manier het sociale leven. In ons vertrouwde water leer je anderen kennen en voel je je vrij. Het water maakt je minder zwaar en draagt bij aan meer uithoudingsvermogen, souplesse, evenwicht en ontspanning.
Alles komt er samen. Maar bovenal: plezier.

Handig om te weten:

  • Elke donderdag van 10.15 - 11.15 uur.
  • Kosten per les: 6,50 (incl. entree begeleider en kopje koffie voor jullie beiden).
  • Voldoende parkeerplaatsen voor de deur.
  • Opvang in de voorhal en begeleiding naar het zwembad door een vertrouwd gezicht.
  • Hulpmiddelen en attributen zijn aanwezig: rolstoelen, rollators, ruime kleedhokken, aankleedtafel, tillift, nekkragen, slangen, drijfplanken, ballen, douchestoelen.
  • Gezamenlijke afsluiter in het paviljoen met een kopje koffie.

Van harte welkom

Graag meedoen met deze activiteit of eerst nog wat meer informatie? Neem dan contact op met onze ouderen & zorg coördinator Margreet Bos. Zij denkt ook graag mee over jullie persoonlijke situatie en hoe deze activiteit kan aansluiten.

Vul a.u.b. dit veld in
Vul a.u.b. dit veld in
Vul a.u.b. dit veld in
Vul a.u.b. dit veld in

Bekijk ook eens...

Plaatje

AquaFit (50+)

Aquafit is sportief bewegen in water

MediAqua

MediAqua

Veilig bewegen voor mensen met een (tijdelijk) lichamelijk probleem

AquaBalance

AquaBalance

Door oefeningen die bestaan uit een combinatie van yoga, pilates en tai-chi, brengen we lichaam en geest met elkaar in balans.